Romme Alpin

Romme Alpin är en populär och välbesökt skidanläggning i Sverige. Romme ligger förvisso inte i fjällen men är ändå ett resealternativ för dig som vill åka på skidresa. Romme passar bra för den som vill åka på skidsemester men som vill ha kortare resdag eller kanske bara åka över dagen. Romme Alpin har flest backar av anläggningarna utanför fjällvärlden och modernt liftsystem. Romme Alpin är ett bra resmål inte bara för dagsresor utan även för vistelser med några nätters övernattning. Anläggningen består idag av 31 nedfarter och 13 liftar varav hela fyra är 6-stols Expressliftar.

Hitta hit

Romme Alpin ligger förhållandevis nära många större städer i Sverige. Du hittar Romme drygt 10 kilometer utanför Borlänge i Södra Dalarna. Avståndet till de större städerna i Mellansverige är Stockholm 22 mil, Uppsala 16 mil, Västerås 13 mil, Enköping 15 mil, Örebro 16 mil och Norrköping 26 mil. Med en resa på endast 2,5 timme från Stockholm är Romme ett perfekt alternativ för en kortare skidresa.

Boende i Romme

För din skidresa till Romme Alpin finns flera alternativ för boende. Både nära backarna men om du kan tänka dig att ta bilen till backen finns det gott om alternativ i Borlänge också.

Ski in – Ski Out i Romme

Direkt vid backen finns Romme Alpin Ski Lodge med rymliga familjerum för 4-6 personer. Ski Lodgen erbjuder ett bekvämt skidboende direkt vid backen. Här bor ni i rymliga hotellrum för 2 till 6 personer. Hos oss ingår alltid bäddade sängar när ni anländer, stor frukostbuffé varje morgon och avresestädning. Romme Alpin Ski Lodge har hela 740 bäddar fördelade i 169 rum.

Skidåkning i Romme

Romme Alpin ligger i södra Dalarna strax utanför Borlänge. Här finns 33 nedfarter och en högsta fallhöjd på hela 275 meter, i fjällen erbjuder flera resmål fallhöjder över 300 meter men vem räknar:) Du kan åka skidor på två toppar, utifrån naturens förutsättningar och storleken på bergen har Romme Alpin verkligen lyckats koka en god soppa på en spik. Romme får ses som en av Sveriges effektivaste skidanläggningar, de är vana att ta emot mycket folk samtidigt och har utarbetat effektiva flöden som gör besöket smidigt.

Moderna och bekväma liftar

Här finns fem toppmoderna 6-stols sittliftar som tar dig på ett snabbt och säkert sätt till toppen. Utöver sittliftarna finns det två släpliftar, sex knappliftar och tre skidband. Liftsystemet är byggt för att svälja mycket folk och optimera din skiddag med så många svängar som möjligt.

 

Information – Romme Alpin i siffror
Antal nedfarter: 31 st
Total pistlängd: 27 Kilometer
Fallhöjd: 275 meter
Längsta nedfart: 2750 meter
Snökanoner: I alla nedfarter
Liftar – totalt 13 st: 4 st 6-stols Expresslifter
1 st 2-stolslift
2 st bygelliftar
6 st knappliftar
+3 Skidband

Andra orter på behagligt avstånd från Mälardalen

Om du är sugen på en skidort som ligger nära mälardalen följer här några andra alternativ.

Järvsö Alpin ligger 28 mil från Stockholm.

Kungsberget ligger endast 18 mil från Stockholm

Orsa Grönklitt är lite längre men ändå överkomliga 32 mil.

 

Annons

Hitta hit

Loading...
Billigaste Skipasset i vinter

Här är priserna på Skipass/liftkort för vintern 2022/23

Vi har sammanställt och jämfört priserna Skipass på de större skiddestinationerna i Sverige. I dessa tider när allt fler är oroliga över elpriser, inflation och…

Läs mer...
Ramundberget

Tre insidertips om du ska till Ramundberget i sommar

Albin Lärnefjord, guide och ansvarig för Ramundbergets Äventyrscenter, avslöjar några av sina bästa sommartips och smultronområden i Ramundbergets närområde. Tvärån är ett hett tips när…

Läs mer...
Lofsdalen

Fjälldestinationerna Funäsfjällen, Lofsdalen och Vemdalen går återigen ut i upprop för att hålla Fjällen Forever

Destination Funäsfjällen, Destination Lofsdalen och Destination Vemdalen samlar ihop sig för andra året i rad genom uppropet Fjällen Forever. Ett hållbarhetsinitiativ med syfte att få…

Läs mer...