Mor Britas Krog & Restaurang

På Mor Britas Krog och Restaurang i Ramundberget utlovas god stämning och vällagad mat i klassisk fjällmiljö.

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var anläggningens första husmor i portarna öppnades för de första gästerna 1936.

På lunchen dukas det upp välsmakande husmanskost tillredd på husmorsvis i mor Britas anda. En generös buffé, alltid med två rätter, soppa och stort salladsbord. Inte sällan svenska klassiker på menyn som både värmer och mättar inför dagens fortsatta fjällupplevelser. Ta av pjäxorna och njut av utsikten och brasans sken.

Till kvällen serveras en trerätters Fjällgårdsmeny och en uppskattad buffé för de yngre gästerna. Menyn utgår från förstklassiga råvaror som tillagas med nyfiket handlag och kombineras på ett sätt som lyfter fram nyanser och skapar en sprudlande helhet. Grönsaker har en central roll, tillsammans med rotfrukter, linser och bönor. I sällskap med noga utvalda huvudingredienser som ofta kommer från fjället eller dalgången tack vare ett nära samarbete med lokala leverantörer.

Vinkällaren förtjänar ett särskilt omnämnande, fylld med högkvalitativa viner från små vinmakare i både nya och gamla världen. Vi väljer uteslutande ekologiskt och hållbart producerat.

Ramundberget är en del av Funäsfjällen.

Annons

Hitta hit

Loading...

Förändringar i STFs öppethållande i sommar

Svenska Turistföreningen är en stor aktör i svenska fjällvärlden, man driver bland annat fjällstationerna längs den populära Jämtlandstriangeln (Storulvån, Blåhammaren och Sylarna), Helags (Sveriges sydligaste…

Läs mer...

Vädret i fjällen – Året runt

Vi har sammanställt väderdata för många av de vanliga resmålen i fjällen. Här hittar du medeltemparturer, nederbörd och mycket mer för respektive ort så att…

Läs mer...

Topprestauranger i Ski in Ski out-läge i fjällen

Många är vi som vill kombinera fjälläventyren i skidbackarna med kulinariska upplevelser. Fjällvärlden har en rik matkultur och det fullkomligt kryllar av mathantverkare som stoppar…

Läs mer...