På Mor Britas Krog och Restaurang i Ramundberget utlovas god stämning och vällagad mat i klassisk fjällmiljö.
Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var anläggningens första husmor i portarna öppnades för de första gästerna 1936.
På lunchen dukas det upp välsmakande husmanskost tillredd på husmorsvis i mor Britas anda. En generös buffé, alltid med två rätter, soppa och stort salladsbord. Inte sällan svenska klassiker på menyn som både värmer och mättar inför dagens fortsatta fjällupplevelser. Ta av pjäxorna och njut av utsikten och brasans sken.
Till kvällen serveras en trerätters Fjällgårdsmeny och en uppskattad buffé för de yngre gästerna. Menyn utgår från förstklassiga råvaror som tillagas med nyfiket handlag och kombineras på ett sätt som lyfter fram nyanser och skapar en sprudlande helhet. Grönsaker har en central roll, tillsammans med rotfrukter, linser och bönor. I sällskap med noga utvalda huvudingredienser som ofta kommer från fjället eller dalgången tack vare ett nära samarbete med lokala leverantörer.
Vinkällaren förtjänar ett särskilt omnämnande, fylld med högkvalitativa viner från små vinmakare i både nya och gamla världen. Vi väljer uteslutande ekologiskt och hållbart producerat.
Ramundberget är en del av Funäsfjällen.
Hitta hit
World Ski Awards korar Sveriges bästa skidort och bästa skidhotellen
World Ski awards korar årligen årets bästa skidorter både i globalt men också fördelat per land. Vinnare som bästa skidort i världen blev Val Thorens….
Res kollektivt och klimatsmart till fjällen
Fjällvärlden tappar ungefär en halv skiddag per år på grund av klimatförändringarna. Av den anledningen borde vi som älskar snö och fjällaktiviteter värna extra noga…
8 tips inför vinterns skidsemester
Vi på Visit Fjällen börjar bli peppade på vinter och skidåkning och har därför sammanställt ett par riktiga kanontips som vi hoppas att ni ska…