Annons

Nästan var du än ska åka i svenska fjällen så finns det någon form av rabatter att utnyttja, det gäller bara att veta var och hur. Vi på Visit Fjällen guidar dig till mängder av spartips inför fjällsemestern.

Vi är inte den första att erkänna att fjällsemester inte är gratis, först ska man boka boende och resa samt att man behöver en herrans massa utrustning och kläder, och som om inte det vore nog måste man dessutom köpa liftkort till hela familjen.

Vi på Visit Fjällen vill att så många som möjligt ska få ta del av vår vackra fjällvärld. Därför har vi samlat lite tips och länkar som gör att du kan komma undan lite billigare nästa gång det bär av till fjälls. Först några generella tips:

  • Gör din research och jämför. Kolla på några olika alternativ så du har något att jämföra med.
  • Om du kan undvika jul- ,nyår-, sport- och påsklov så är det oftast betydligt billigare att åka under mellanperioderna.
  • Kolla även på priser och rabatter för liftkort, skidhyra, skidskola, resa och mat. I slutändan är det totalen som räknas och inte bara boendet.
  • Ska du till någon av Skistars destinationer (Vemdalen, Sälen, Åre) ger de rabatter till alla aktieägare som äger minst 200 aktier. Det kan i bästa fall bli en god investering på två sätt.

Vemdalen

I Vemdalen finns det dels rabatter att hitta hos Skistar som både hyr ut boende och står för liftkortsförsäljning, skidhyra mm. Det finns också rabatter att hitta på Storhogna Högfjällshotell som gäller framförallt under mellansäsongerna. I Vemdalen har man också valt att premiera gäster som reser med nattåg. Redan på tåget får du ett välkomstbrev med mängder av rabatter, bland annat billigare lunch i backen samt billigare bowling och hemleverans av matkasse. Spana in alla erbjudanden i Vemdalen.

Hemavan Tärnaby

Nytt för i år är att du kan resa med nattåg även till Hemavan Tärnaby. Det är det klimatsmartaste sättet att resa till fjällen och du kan dessutom boka förmånliga paket med boende och liftkort. Även i Hemavan Tärnaby finns bra chanser att tjäna pengar om du kan resa i januari, man kallar paketet för Januaribomben. Likaså är kortvecka (söndag-torsdag) är något man erbjuder till riktigt schysta priser. Erbjudanden i Hemavan Tärnaby hittar du här.

Tänndalen

Tänndalen är en del av Funäsfjällen och liftkorten ger er möjlighet att resa runt i hela funäsfjällsområdet, du kan läsa mer om Funäsfjällen här.De har boka tidigt-rabatt som gäller fram till 1 december. Även i Tänndalen finns rabatter under lågsäsong där de bjuder på en stuga när du bokar en. Perfekt för er som är två familjer som vill åka tillsammans. Klicka här och läs mer. 

Lofsdalen

Lofsdalen är en liten pärla i Härjedalen. De vill inte vara sämre utan även dem erbjuder generösa rabatter på både boende och liftkort. Även här gäller de flesta rabatterna under mellansäsong. Läs om rabatter i Lofsdalen här. 

Stöten

I Stöten har man bland annat Junior weeks under mellanveckorna men man har också tagit fram Liftkort+ som gör att man bland annat får gratis tillgång till bastu och gym under din vistelse i Stöten. Se rabatten här. 

Sista minuten till fjällen i jul: 

Om du inte redan har planer för jul kanske det kan vara läge med en liten tur till fjällen? Skistar har fortfarande lite boende ledigt och de rabatteras nu. Klicka här och ta del av Skistars rabatter.

Rabatt på fjällresan om du är medlem

De flesta har idag halva plånboken fulla med rabattkoder och medlemskort i olika lojalitetsprogram. Många av våra medlemskort erbjuder även rabatter på både det ena och det andra.

Friluftsfrämjandet

Är du medlem i Friluftsfrämjandet kan du ta del av förmånliga rabatter hos Idre fjäll. Läs mer på Friluftsfrämjandets hemsida.

Coop

Är du istället medlem hos Coop kan du vissa veckor få så mycket som 50% på ditt fjällboende till någon av Skistars resmål (Sälen, Vemdalen och Åre). Läs mer här. 

Unionen

Även du som är medlem i Unionen får rabatt på fjällresan om du väljer att boka genom dem och reser till Åre eller Tänndalen. Se rabatter för Unionmedlemmar här.

Ica

Som Icamedlem får du rabatt på hotell över hela Sverige. Bland annat på Storsätra Fjällhotell i gemytliga Grövelsjöfjällen i Dalarna.

Här hittar du mer boende i fjällen.

 

Den här artikeln uppdateras löpande för att vi alltid ska försöka visa upp schysta och relevanta erbjudanden.

Marcus Ståhl
Author: Marcus Ståhl

Annons

1 Kommentar

  1. Kicki Granström den 19 november, 2018 kl 04:06

    Norrbotten då 😂

Lämna en kommentar