Edsåsdalen

I Edsåsdalen hittar ni äkta naturupplevelser i lugn atmosfär. Strax söder om Åre med hela fjällvärlden utan för stugan, här erbjuds fantastiska fjällupplevelsen både sommar och vinter.  Sommartid ett stort vildmarksområde för vandring och löpning. God mat året runt.

Boende i Edsåsdalen

Här erbjuds både klassiskt hotellboende på Köjagården som är anläggningens huvudbyggnad där du också hittar hotellets uppskattade pool. Men i Edsåsdalen hittar du även enklare vandrarhem med två- och fyrbäddsrum samt egna fjällstugor som går att boka.

Vinter i Edsåsdalen

Här finns över 100 kilometer längdspår, varav 40 km ses över dagligen. Utöver det finns många mil markerade leder på fjället för den som vill gå på tur. Här finns 5 liftar och 11 nedfarter där alla åldrar kan åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. Vill man i nästa steg testa vingarna i mer utmanande backar finns Åre bara 20 minuter bort. 

Här möts man som gäst av en genuin och familjär atmosfär. Det här är inte som en vanlig skidort som bara öppnar några få månader, utan detta är en fjällby som lever året runt. En gammal by med små gårdar längs byvägen och till trivseln bidrar lamm och fjällkor som betar våra backar.

Vintersäsongen sträcker sig från jul till påsk och sommarsäsongen från mitten av juli till slutet av september. För grupper och konferenser är det öppet året runt.

Sommar i Edsåsdalen

I Edsåsdalen finns ett stort utbud av vandringsleder av olika karaktär och längd. Sagostigen är ett finns alternativ för familjen med små barn, leden är endast 750 meter lång men vårt förslag är att ta med matsäck och stanna i stugan som ni hittar längs med leden. Från Edsåsdalen utgår också den klassiska Fjällmaratonsträckningen, Är du sugen på en rejäl utmaning så tar ni istället och satsar på den leden som sträcker sig över 4,2 mil, följ i så fall träskyltarna, läs på innan ni ger er av och följ markeringarna. Har ni fler dagar på er kan också 3 fjälltoppar rekommenderas, det är Edsåsdalens stora utmaning som du definitivt vill ha med på din bucketlist, efter du klarat alla tre topparna kan du köpa ett tygmärke som intygar att du klarat utmaningen. Läs mer här.

Mat & dryck

På fjällstationen Köjagården finns restaurang, café och bar. Köket inspireras av den jämtländska mattraditionen, på menyn hittar du lokala delikatesser så som bland annat älg, ren och röding. Man värnar om lokalproducerat och försöker i stor utsträckning att använda ekologiska råvaror.

Lämna en Recension

Select a rating
Annons

Hitta hit

Loading...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...