STF Blåhammaren Fjällstation

Blåhammaren är STFs (Svenska Turistföreningens) högst belägna fjällstation. En gemytlig fjällstation med en enastående utsikt och välrenommerat kök. Njut av god mat och en skön bastu med utsikt över fjäll och den norska gränsen.

Fjällstationen ligger uppe på kalfjället i västra Jämtland på 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster.

Boende på Blåhammaren

På Blåhammaren finns 64 bäddar i varierande prisklasser. Rummen är fördelade i 2-, 4-, 6- bäddsrum i huvudbyggnaden, samt ett annex med flerbäddsrum, sovsalar, hundrum. Där finns även tillgång till självhushållskök. Rummen är små men hemtrevliga och samtliga innehåller våningssängar.

I annexet finns det två rum där hundar är tillåtna. Tar du med dig din fyrbenta vän och önskar hundrum ska du förboka för att veta att du får plats.

På Blåhammaren finns också gott om plats för dig som vill tälta. För en mindre peng ges möjlighet att nyttja stationens alla faciliteter.Tältplats behöver inte bokas, men kom ihåg att förboka måltider! Även om du sover i tält kan du bo med helpension och ha tillgång till bekvämligheter som bastu och torkrum.

Hitta till Blåhammaren

Det går inga bilvägar till Blåhammaren, hit tar du dig till fots eller på skidor. Närmsta anslutning hittar ni vid Storulvån som ligger 12 kilometer från Blåhammaren. Dit du kan ta dig kollektivt via tåg och buss eller bil hel vägen fram.

Grupper och paket

Du kan både välja att boka Jmtlandstrinageln som ett paket med eller utan guide. Hur du än väljer att göra rekommenderar vi att du bokar boende och middag i förväg för att försäkra dig om att det finns plats. Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger så är ni varmt välkomna med en förfrågan. Använd formuläret här intill så återkopplar dem.

Jämtlandstriangeln

Blåhammaren är en del av en av Sveriges mest klassiska vandringsleder, Jämtlandstriangeln. Jämtlandstrinageln utgår från Storulvåns fjällstation och innefattar även Sylarnas Fjällstation. Jämtlandstriangeln är ett lika populärt utflyktsmål sommar som vinter. Jämtlandstriangel är en fantastik utmaning och samtidigt erbjuds ett bekvämt upplägg där man slipper bo i tält om man inte vill men samtidigt får tillgång till fjällens fantastiska natur.

Uttalande från tidigare gäster

”Ligger väldigt vackert till uppe på fjället, utsikten uppe vid stugan är fantastisk.”

”Mysigt ställe att landa på efter vandringen. Fräscha duschar och bra utrymme i det gemensamma köket. Finns också mat och fullständiga rättigheter.”

”Mysig fjällstation och trevlig service minded personal. Bra och fräscht självhushåll med avstånd mellan bord i Corona-tider.
Duschrum och toa kan behövas fräschas upp. Fanns lite dåligt med sällskapsytor inomhus när det blev kallt ute, annars topp!”

”Ligger mycket vackert. Bra faciliteter och trevlig personal. Mycket god mat i restaurangen. Mysig station oavsett årstid.”

”Blåhammaren är en fin fjällstation och som vanligt blir man lite extra glad när man kommer fram till ett hus med värme, bastu och god mat:) Trevlig personal och tack för torkrummet!”

Läs fler recensioner här.

Hitta fler artiklar om fjällen. 

Lämna en Recension

Select a rating
Annons

Hitta hit

Loading...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...