Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Destination Vemdalen, på gränsen till kalfjället 755 meter över havet. 

Här får ni uppleva en genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade spår som under barmarksäsongen är fantastiska cykel- och vandringsleder. Hotellet är populärt både hos privatpersoner och och konferensgäster. Hotellet ingår i Svenska spahotell och har två gånger utsetts till Sveriges ledande spahotell av Travel Award.

Storhogna Högfjällshotell är också experter på just längdskidåkning och har tränare med lång erfarenhet, anläggningen är Vasaloppscertifierad både för längdåkning och löpning. Här arrangeras också Åk en mil vinn en bil varje påskhelg. En stor succé med ca 2000 deltagare varje år.

Rummen

Rummen på hotellen är inredda i genuin och gemytlig stil. All bekvämlighet är en självklarhet på Storhogna Högfjällshotell. Här finns dubbelrum men också större rum som passar familjen. Hotellet är rökfritt. I några av rummen är hundar välkomna, kontakta bokningen för mer information

Restauranger

Här finns både a la carte restaurangen inne i Vinterträdgården där ni njuter av god mat i en rofylld miljö. Ute i aktivitetshuset som endast är öppet vintertid finns en enklare lunchrestuarang.

Storhognas Historia

Från början stod det en fika stuga på platsen där hotellet står idag. Det var visionären Bertil Lindgren som köpta marken och startade verksamhet på platsen. Det är samma person som grundade Vemdalsskalets Högfjällshotell. Det var Bertil som också byggde de första hotellrummen och byggde den helt unika Vinterträdgården som är väl värd ett besök. Storhogna Högfjällshotell var fjällvärldens första spa, idag finns ett flertal kollegor i fjällvärlden som också erbjuder möjligheten till spa och bad

Storhognas omgivningar

Omkring STorhogna finns många fina platser att upptäcka. Här har vi samlat några lokala tips.

  1. Klövsjö kallas ofta för Sveriges vackraste by. Byn får också kvalificeras som ett matmecka. Här finns en gårdsbutik som säljer ost mm, ett ölbryggeri med restaurang av bästa klass, ett stenugnsbageri, en choklad- och tårtbagare mm.
  2. Fettjeåfallet är ett av Sveriges högsta vattenfall med över 60 meters fallhöjd. Från Storhogna Högfjällshotell är turen ca 1 mil och då ser du fjället uppifrån. Tar du bilen runt fjället kan du vandra in i dalgången och kommer då hela vägen fram till fjället. Väljer du bilalternativet är turen ca 4 km t&R.
  3. Sångbäcksfallet och Fallmoran. Vi kan inte hålla oss från att tips om ytterligare två vattenfall som ligger på utflyktsavstånd från Storhogna.
  4. Utmärkt skidåkning. Storhogna är en del av Destination Vemdalen. Det är ett av Sveriges största och bästa skidområden med 58 nedfarter. Läs mer om Vemdalen.

2 Recensioner “Storhogna Högfjällshotell & Spa”

Mycket bra
4
2 reviews
5
4
3
2
1
  • Marcus Janson

    Trevlig anläggning mitt på fjället. Den unika vinterträdgården är fantastisk och ett måste om man har vägarna förbi. God mat, alltid vegitariskt alternativ till lunch är en bonus.

  • Fint ställe med en fantastisk vinterträdgård där man både kan ta en drink eller äta middag. Ligger exakt på fjällkanten med närhet till skidspår, backar och vandringsleder. Duktiga vasaloppstränare.

Lämna en Recension

Select a rating
Annons

Hitta hit

Loading...
produkter

Produkterna som förgyller sommarens fjällvandring

Vi på Visit Fjällen vet att intresset för fjällvandring har ökat de sista åren. Ett segment som ökar är de fjällbesökarna som vill uppleva fjällets…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...