Var tog alla fjällgäster vägen när det är som bäst?

Annons

KRÖNIKA. Hur kan så många ha missat vårvintern? Trots att vintersäsongen fortfarande är i full prakt med perfekta förhållanden och mängder av snö så är det fjällvandring och cykling bland det som toppar lästoppen på sajten den senaste tiden.

Lägga i båten eller åka skidor? 

Annons

En anledning till att vår trafik ser ut som en gör är nog att man i södra Sverige nu inte har en tanke på att plocka fram skidorna. Nu har man istället fullt upp med att få i båten i sjön och trimma golfsvingen inför sommarsäsongen. Det kan väl vara helt okej men för oss fjällfantaster kan vi inte begripa hur man hellre står och snackar skit på någon båtklubb när man kan vara till fjälls och njuta av den femte årstiden.

Vad är den femte årstiden? 

Femte årstiden eller vårvintern är den tiden på året när solen glimmar som bäst, det är kallat på nätterna men vårvarmt på dagarna, du åker skidor i t-shirt, får gogglesbränna av att bara dricka morgonkaffet på altanen och himlen är så där magsikt blå och vacker.  Att inte fått uppleva vårvintern i fjällen är som att bara dricka Neskaffe hela livet och aldrig smakat på en kopp riktigt murrigt kokkaffe.  Eller varför inte dra en storstadsreferens: Att missa vårvintern i fjällen är som att åka till Stockholm och bara se Drottninggatan och Gamla Stan.

Efterlyser fjällvänner

Att folk väljer att stanna i södra Sverige kan man i och för sig tacka för då det gör att man inte sällan kan uppleva att man har fjället för sig själv. Men ska jag vara ärlig så hade jag hellre delat med mig så att fler får njuta av fjällen när de är som bäst.

Nu är det förvisso några veckor kvar med fina snöförhållanden (i högzon i alla fall). Men till er som redan tagit ut golfskorna och ställt i pjäxorna i Schurgardförrådet har jag här ett tips:

TIPS: Låt golfklubbor och trädgårdsrabatter vänta en helg extra nästa år och åk till fjällen🙂

Dela gärna artikeln om du också älskar den femte årstiden:) 

Marcus Ståhl

Självutnämnd fjällambassadör

Annons

Lämna en kommentar