90 miljoner investeras i skidmeckat Klövsjö – Läs om storsatsningen

Klövsjöfjäll AB tillsammans med Fastighetsbolaget Lilium AB storsatsar och investerar 90 miljoner kronor. Befintliga Hotell Klövsjöfjäll byggs ut för att kunna ge framtidens gäster en mer komplett hotellupplevelse i Sveriges vackraste by Klövsjö.

Storsatsningen i byn med drygt 300 invånare är ett bygge på 3700 kvadratmeter över sammanlagt 5 våningar. Den nya byggnaden kommer innefatta 38 dubbelrum, en ny restaurang och en outletbutik. Översta våningen kommer även att rymma konferens-, gym- och relaxavdelning med en läcker panoramautsikt över fjäll och sjö med Klövsjö by som fond.

Klövsjö är en del av Destination Vemdalen som är Sveriges tredje största skidområde med skidåkning i tre system där även Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike ingår. Skidanläggningen drivs av Skistar.

-Vi vill med den här satsningen stärka hela anläggningen för att skapa så god service som möjligt i huset. Vi ser ett ökat intresse för hotellboende och hos våra gäster så det känns fantastiskt att vi nu kommer kunna erbjuda det. Det kommer också förbättra flödet i våra restauranger, det säger Anders Backskog som är andra generationens ägare till Hotell Klövsjöfjäll.

Idag finns det 86 bäddar fördelat på 14 lägenheter i olika storlek. Den nya hotelldelen fördubblar nästan antalet bäddar och tros bli ett bra komplement som också kan attrahera fler och större konferensgrupper.

– Vår huvudsäsong nu och framåt är i givetvis vintern, men vi har redan idag en bra sommarsäsong som ska stärkas ytterligare med denna satsning främst genom konferensmöjligheterna, förklarar Anders Backskog.

Första spadtagen tas redan nu till veckan och bygget är planerat att stå färdigt i mars 2020. Uppdraget att bygga har tillfallit Trångsviken bygg som har varit involverade i många stora byggprojekt i den jämtländska fjällvärlden genom åren (I bland annat Vemdalen och Åre).

– Vi har sett en otroligt stark utveckling av destinationen de senaste 10 åren med mer än en dubblering av omsättning och antalet arbetstillfällen. Denna tillväxt är möjlig tack vare entreprenörer och investerare som Anders och Peter som vågar satsa och har stora visioner, det säger Marcus Ståhl vd Destination Vemdalen.

En av de stora investerarna som möjliggjort storsatsningen i den lilla Jämtländska byn är det familjeägda fastighetsbolaget Lilium med säte i Sundsvall.

– Vi är sedan länge delägare i Hotell Klövsjöfjäll och vi tror starkt på en fortsatt fin utveckling av besöksnäringen i fjällvärlden. Att vi nu kan växla upp vår investering i Klövsjö känns fantastiskt roligt, det säger Peter Gotthardsson, styrelseordförande Fastighetsbolaget Lilium AB.

Familjen Backskog har lång historia i Klövsjö och var med när turismen tog fart. Anders är andra generationens ägare till hotellet.

– Redan som liten grabb fick jag följa med pappa och farbror och bygga de första skidbackarna här i Klövsjö. Att vi nu kan lyfta Klövsjöfjäll till ytterligare en ny nivå är en stor dröm som går i uppfyllelse och något vi arbetat för länge, avslutar Ander Backskog.

Kontaktpersoner:

Anders Backskog, Klövsjöfjäll AB, 070-324 41 74, anders@klovsjofjall.se. Hemsida: www.klovsjofjall.se

Peter Gotthardsson, Fastighetsbolaget Lilium AB,  070-338 50 95, peter.gotthardsson@liliumab.se. Hemsida: www.liliumab.se

Visst du att? 

Visste du att det går att åka tåg till Destination Vemdalen och Klövsjö? Nattåget går hela vintersäsongen. Dessutom får alla nattågsgäster exklusiva erbjudanden som endast gäller för resenärer som tar tåget. Läs mer om att åka tåg till fjällen.

Här kan du läsa mer om Klövsjöfjäll.

Kategori:

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...

Vandra den vackra signaturleden från Abisko till Nikkaluokta och bestig Kebnekaise

Fjällen bjuder på enastående omgivningar för vandrare och naturälskare. En av de mest ikoniska sträckorna är leden mellan Abisko och Nikkaluokta som förutom fantastisk miljö…

Läs mer...