Succé när Vemdalen öppnade upp sommarliften

Under veckan öppnade 6-stolsliften Hovde Express för sommarturisterna i Vemdalen. Premiärdagen i onsdags blev en succé med över 400 glada liftare som ville ta genvägen upp till Hovdetoppen, 910 meter över havet.  

Inte på 19 år har man kunnat åka lift i Vemdalen under sommaren men denna vecka var det återigen dags för liften att snurra.

– Tack vare lokalt samarbete mellan många företagare, stora som små, har vi lyckats skapa många nya aktiviteter som verkligen har uppskattats av våra gäster. Om inte den lokala yogainstruktören, våffelgräddaren, liftbolaget och många mer varit engagerade hade det aldrig gått, säger Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen. 

ÖPPET UNDER TVÅ HÖGSÄSONGSVECKOR

I år är liften öppen ons-lör under vecka 30-31 för att ytterligare stärka aktivitetsutbudet i Vemdalen under sommaren. Nu kan man enkelt att ta sig upp på Hovdetoppen för en fika och sedan ta liften ner till dalstationen igen. Den på vintern så populära Hovdestugan står också öppen för den som vill ta en go’fika eller en våffla på verandan med panoramavy över fjällvärlden.

QUIZ OCH BARNAKTIVITETER

Många familjer har dessutom valt att ta liften upp för att sedan lösa en sommarquiz om allemansrätten på vägen ner för fjället. Ett populärt inslag för att motivera små ben att nå slutmålet.

– Vi är jättenöjda med den respons vi fått och ser fram emot nästa vecka som är den sista som liften är öppen för i år. Vi har redan nu börjat smida planer för nästa år, avslutar Marcus. 

Kategori:

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

Hyra friluftsutrustning

Fördelarna med att hyra friluftsutrustning

För många är skidsemester något man gör max en gång per år, och kostnaden för att köpa alla kläder och prylar man behöver kan ibland…

Läs mer...

Ny fjällbok för barn ska väcka barnens nyfikenhet för fjällen

Häng med till fjällen! I Barnens fjällbok blandas smarta friluftstips med spännande fakta om renar, glaciärer, fjällbäckar och Sveriges högsta berg. Du hittar också recept…

Läs mer...
Skogsskidåkning i Ramundberget

Ramundberget satsar på skogsskidåkning och nya vinteraktiviteter 2023/2024

Snön har fullkomligt öst ner i fjällen och många vittnar om att det aldrig varit så mycket snö så tidigt på säsongen. Att Ramundberget i…

Läs mer...