Annons

Fulufjällets nationalpark

Dramatiska vattenfall, urskogar och färggranna lavar

Fulufjällets nationalpark är ett nästintill orört naturområde i södra delen av fjällkedjan. Många väljer att besöka Njupeskärs vattenfall, det högsta i Sverige med sina 93 meter.

Hitta till Fulufjälets nationalpark

Fulufjällets nationalpark ligger i nordvästra Dalarna. Det är ungefär 15 mil från Mora och cirka 6 mil från Idre.

Fulufjället nära norska gränsen, cirka 2,5 mil väster om Särna. Följ riksväg 70 norrut från Särna. Efter 4 km sväng vänster mot Mörkret och Gördalen. Från Mörkret följ skyltningen till Fulufjällets nationalpark.

Det finns ingen kollektivtrafik så du bör ta dig hit med egen bil.

Boende i närheten av nationalparken

För dig som är på jakt efter en varierad fjällsemester kan Idre vara ett alternativ men det finns stugor i nationalparken och i Särna om du vill bo nära. Boende i Fulufjällets nationalpark består av övernattnings- och uthyrningsstugor. I parken hittar du också raststugor och vindskydd för rast och vila.

Rösjöstugorna är en nationalparkscamp med fem uthyrningsstugor. Här finns bastu och båtuthyrning. Totalt 32 bäddar.

Harrsjöstugan är en stuga med fyra bäddar. Samma faciliteter som vid Rösjöstugorna, men ingen bastu.

Klicka här om du vill boka stuga vid Rösjön eller Harrsjön

Lilla Tangsjöstugan är en enrummare med fyra bäddar, vedkamin & gasolspis. Ligger ensligt mitt ute i den orörda fjällnaturen. Fin vandring från Brottbäcksstugan, cirka 10 km över fjället. Bokas via Visit Dalarna.

Hitta fler artiklar om fjällen. 

Säkerhet och regler

När du ger dig ut i en av fjällvärldens nationalparker är du själv ansvarig för att följa de regler som finns och för att du har den utrustning du behöver för att klara dig.

Varje nationalpark har egna regler. Du hittar alltid informationstavlor vid parkerna men bäst är att läsa på innan avresa. 

Värt att tänka på
Eldning i nationalpark

Fjällens Nationalparker

Sekretesspolicy (EU)

Cookie Policy (EU)

Riksgränsen Björkliden

Riksgränsen & Björkliden – upplev mytomspunnen natur

Riksgränsen & Björkliden Högst upp i vårt avlånga land gömmer sig platser som får dig att tappa andan. Grannarna Björkliden och Riksgränsen har blivit utgångspunkter…

Annons