Annons

Säfsen - skidorten med närheten till det mesta!

Säfsen är en skidanläggning som valt att lägga fokus på barnfamiljerna. Skidorten ligger i södra Dalarna. Här finns en fin kombination av fartfyllda aktiviteter och mer lugna aktivieter så det finns något för alla. Här finns 16 nedfarter och 6 liftar och backarna är allifrån lätta gröna backar till mer avancerad åkning.  

 

Säfsen där familjen är i fokus och där skidåkningen passar alla.

Första spadtaget till Säfsen resort togs redan 1979 och är idag ett privatägt bolag som bedriver aktiveteter året om. Här finns totalt 1300 bäddar både backnära boenden och även stugor i nräheten av Hyttan där man finenr både restaurang, bar och receptionen. Hyttan ligger ca 3 km från backarna. Närmaste by med bensinmanck och en liten livsmedelsaffär är Fredriksberg, dit är det ca 3 km.

Resa till Säfsen

Det går bra att tag sig med tåg och buss till Säfsen och  från Stockholm blir det två byten och här åker du först tåg sen byte till buss i Ludvika. Kommer du ifrån Göteborg så är det bäst att ta ett tåg till Örebro och sedan blir det buss eller tåg till Fredriksberg via Ludvika.  

Sommar i Säfsen

Cykling i Säfsen

Säfsen har valt att satsa på sommaren och locka gäster året om. Här finns det fina vandringsleder och mountainbikeleder för alla olika svårighetsgrader. Cykellederna går över vidsträcka berg och böljande kullar. Här kan man träna cykling inför långlopp eller cross country cykling och för baren finns en rolig BMX bana. 

Vandring i Säfsen

För de som gillar att vandra i den vackra naturen så finns det leder som passar hela familjen. Vandringslederna utgår från Säfsen resort precis utanför restaurang Hyttan. För den som gillar att fiska så finns det fina fiskejöar kring Säfsen 

Vinter i Säfsen

Säfsen är en skidort som passar mycket bra för barnfamiljen och här finns nedfarter som passar bra för både nybörjaren men även för den mer avancerade åkaren. Här finns rullband för de minsta barnen, knappliftar, ankarliftar och en stolslift som går ända upp till toppen och har har du en fantastisk utsikt över Dalarna. För den som gillar mer att åka längd så finns här 115 km spår som går i vacker natur. Säfsen erbjuder en bra och populär skidskola för alla åldrar och behöver man hyra sin skidutrustning så går det givetvis bra.  

Säfsen passar för...

Främst barnfamiljerna med maskoten Filurus som ser till att alla barn har roligt i backen men Säfsen passar även för kompisgänget som bill åka skidor under en korthelg. Som sagt det finns nedfarter för alla smaker.  

Konferens

Varför inte testa på en mer aktiv konferens där man kombinerar både inne och uteaktiviteter på samma gång. Här finns konfernsrum för upp till 90 personer och Säfsen resort hjälper er gärna med at skräddasy just din konferens utifrån era behov. De har en mängd olika utomhusaktivietetr som binder samma teamet på ett bra sätt och alt detta görs i den vackra naturen som omger Säfsen 

Boende i Säfsen

Det finns många olika stugor att välja mellan i Säfsen. Antigen bor man i de nybyggda stugorna/lägenheterna precis vid skidbackarna där du har ski in/ski out. Ca 2,5 km från backarna finner du Hyttan som inrymmer restaurang, bar, reception, spa och konferensrum. Runt Hyttan finns många mysiga och trevliga stugor som man kan hyra. Här har du skogen inpå husknuten.

Stugförmedlare: safsen.se

 

Foton: safsen.se

Hitta företag i Lofsdalen

Karins Sportbod i Lofsdalen

Hyr din fjällutrustning hos Karins Sportbod vare sig det är sommar eller vinter. Skidor, Fatbikes och El-mountainbikes är bara några av alla prylar som går att hyra på Karins Sportbod där servicen alltid är hög. Här hittar du även mode och lite inredning. Alla skidor som erbjuds för uthyrning är hyrskidor. De flesta av våra…

Annons