Hotell Fjällgården

Centralt läge och enkel tillgång till skidåkning och vandring

Hotell Fjällgården har ett oslagbart läge, mitt i backen och samtidigt mitt i byn. Med ski-in/ski-out och vandringsleder precis utanför dörren erbjuder vi en perfekt bas för din vistelse i Åre.

Hitta fler hotell i Åre

Snabb och smidig tillgång till backarna

Fjällgårdsexpressen, med en kapacitet på 2 400 personer i timmen, tar dig enkelt till det familjevänliga Åre Björnen med sina breda pister. För de mer erfarna skidåkarna väntar centrala Åres backar direkt utanför dörren, med snabb tillgång till liftar i lågzon och transport upp till Åreskutans topp. Om du vill uppleva Åres nattliv tar Bergbanan dig snabbt fram och tillbaka till byns puls.

En plats för alla

På Hotell Fjällgården har vi rum för alla behov och tillfällen, från enkla standardrum till praktiska familjerum och vår lyxiga loftsvit. Oavsett vilket rum du väljer ingår den fantastiska utsikten från våra restauranger, våra varma badtunnor och den livliga afterskin.

Upplev Åres historia och charm

Hotellet, som öppnade 1910, har en lång och rik historia. Ursprungligen känd som Fjällstugan, invigdes det tillsammans med Bergbanan av HKH prins Carl. Fjällgården har varit en central plats för både sommar- och vinterturism i över ett sekel, med aktiviteter som tennis, bobsleigh, curling och isdans.

Moderna bekvämligheter

Hotell Fjällgården erbjuder alla moderna bekvämligheter:

 • 556 meter över havet
 • 64 dubbelrum och sviter med totalt 155 bäddar
 • Konferensrum för upp till 80 personer
 • Två restauranger och en backrestaurang
 • Badtunnor och utomhuspool sommartid
 • Solterrass med utsikt över Åre
 • Afterski hela vintern
 • Storstuga med öppen brasa
 • Bastu och relax, samt spa-behandlingar
 • Skiduthyrning, skidförvaring och vallabod
 • Gratis Wi-Fi

Välkommen till Hotell Fjällgården – ett unikt läge som gör att du kan uppleva det bästa av Åre. Fastigheten ägs av Gemenskapens Fastigheter AB och drivs av Fjäderholmarnas Krog AB, som även driver restaurang Fjäderholmarnas Krog & Magasin i Stockholm.

 

Se fler företag som erbjuder äventyr och spänning under vintern här.

 

Lämna en Recension

Select a rating
Annons

Hitta hit

Loading...
produkter

Produkterna som förgyller sommarens fjällvandring

Vi på Visit Fjällen vet att intresset för fjällvandring har ökat de sista åren. Ett segment som ökar är de fjällbesökarna som vill uppleva fjällets…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...