Lofsdalens Fjällhotell 

Välkommen till fjällhotellet som erbjuder många njutbara soltimmar, centralt läge, vällagad mat och mysigt boende. 

Centralt mellan skidanläggningen, längdspåren, cykelbanan och sjön ligger Lofsdalens Fjällhotell. Hotellet är nyrenoverat och drivs i ny regi av de som driver restaurangerna Bleck i Stockholm och Hellas Storstugan i Nackareservatet. Så matupplevelsen är unik och restaurangbesöket bör sättas upp på din bucketlist inför besöket i Lofsdalen.

Närodlad mat lagad från grunden 

Restaurangens matlagningsfilosofi är rustik, närodlad och god mat lagad från grunden. Brödet är hembakat, fisken är rökt på bakgården och korven är handstoppad för att garantera kvalitén och höja smakupplevelsen. Under vintersäsongen 2021/2022 serverar bistron även gudomliga pizzor, bra viner och ett härligt urval av öl samt starkare drycker.

LYXIG SCHNITZEL PÅ LOFSDALENS FJÄLLHOTELL

Lyxig Schnitzel på Lofsdalens Fjällhotell.

Chilla på hotellets soldäck

Finns det något bättre än att slå sig ner i en solstol med valfri dryck efter en hel dags aktivitet? Låta de möra benen vila medans barnen leker med nyfunna vänner i snöhögen bredvid. Hotellets viktigaste plats är till för njutning, trädäcket är nybyggt och tåls att testas. 

Läs mer och boka Lofsdalens Fjällhotell här. 

Bo bra och sov gott 

Lofsdalens Fjällhotell har 21 mysiga hotellrum i huvudbyggnaden och två annex med 20 hotellrum/studios samt 10 familjelägenheter med rum för upp till sex personer. Självklart finns Wi-Fi i samtliga rum och lägenheter. 

Fester och möten – fjällmöten

Behöver du jobba en stund på semestern eller har du med dig kollegorna till fjällen för att konferera i lugn och ro? Möten och konferenser på Lofsdalens Fjällhotell innebär en naturlig mix av arbete och fritid. Hotellet har flera olika rum och stora gemensamma ytor som går att anpassa för konferenser, fester, mingel och möten. Kontakta Destination Lofsdalen så skapar vi ett upplägg som passar din fest, fjällkonferens eller kick-off.

Alpinskidåkning i Lofsdalen

Lofsdalen finns i snösäkra Härjedalen och har nästan 500 fallhöjdsmeter på de soliga sluttningarna av fjället Hovärken. Det är Sveriges femte högsta fallhöjd och den högsta söder om Åre (men med minst 1,5 h kortare resväg söderifrån). De kallar sig för den lilla byn med den stora skidåkningen. 

Älskade Lofsdalen

Lofsdalen har 122 km preparerade längdspår av blandad karaktär med skyddande skogar intill hotellet men även på kalfjällen med milsvidd utsikt. För den som gillar fikastopp finns våffelstugor på lämpligt utflyktsmål.

Med fjället på ena sidan och Lofssjön på den andra väntar många aktiviteter utanför dörren. Det finns skidskola, skiduthyrning, padel, aktivitetshus, skoteruthyrning, hundspann och mycket mer för den som är sugen på äventyr. Eller varför inte kombinera maten med den lokalproducerad ölen.

Sommar i Lofsdalen 

Sommaren i fjällen är magisk för den som vill aktivera sig och sedan hitta lugnet och tystnaden i den vidsträckta mäktiga naturen. Snöra på dig vandringskängorna och knata upp på toppen av Hovärken, ta med familjen och prova de nybyggda roliga mountainbike lederna på Lofsdalen fjällpark MTB. Hyr en kajak och lägg till vid en öde strand vid Lofssjön, eller hyr en elcykel och cykla upp på Stenrutsleden. Lofsdalens skidanläggning förvandlas på sommaren till en riktigt bra och utmanade downhill park med flera cykelnedfarter. Naturen och fjället är påtagligt nära här, luften är kristallklar och lugnet infinner sig snabbt så passa på att ta några medvetna djupa andetag under din vistelse. 

Åka till Lofsdalen

Lofsdalen ligger i Härjedalen 50 mil från Stockholm och ca 60 mil från Göteborg. 

Du kan även ta dig via tåg & flyg som anländer till Sveg, med en kort transfer är du i Lofsdalen på 50 minuter.

Vi är superglada över att Lofsdalens Fjällhotell åter öppnar igen! Byn har länge saknat ett liknande boendealternativ så jag vill verkligen hälsa de nya ägarna välkomna till Lofsdalen! Hotellet kommer också komplettera Lofsdalens matscen med både en ny restaurang och bistro vilket ska bli jättespännande att följa. Jag vill hälsa Kalle, Pål med personal varmt välkomna! säger Lotta Anestedt, VD Destination Lofsdalen. 

Läs mer om fjällhotellet i Lofsdalen!

Lämna en Recension

Select a rating

Hitta hit

Loading...
produkter

Produkterna som förgyller sommarens fjällvandring

Vi på Visit Fjällen vet att intresset för fjällvandring har ökat de sista åren. Ett segment som ökar är de fjällbesökarna som vill uppleva fjällets…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...