Annons

Ammarnäsfjällen

Välkommen till en plats där fjäll, skogar och vilda vatten väntar på att bli upptäckta. Ammarnäsfjällen, beläget i norra Jämtlandsfjällen, är en gömd skatt för naturälskare och äventyrslystna resenärer. Här, långt ifrån stadens brus, kan du uppleva naturen i sin renaste form. För dem som längtar efter att utforska en orörd vildmark och uppleva tystnaden och skönheten i naturen, är Ammarnäsfjällen det perfekta resemålet. Här är en inspirerande guide till de saker du inte får missa när du besöker Ammarnäsfjällen.

1. Tjuonajokk och Tarrekaise. Denna avlägsna och vilda plats är en pärla för vandringsentusiaster. Utforska den orörda naturen på vandringsleder som tar dig genom fjäll, över glittrande vattendrag och till magnifika utsiktsplatser. Tjuonajokk och Tarrekaise ger en autentisk fjällupplevelse bortom det vanliga.

2. Vindelfjällens naturreservat. Vindelfjällens naturreservat är Sveriges största naturreservat och faktiskt ett av Europas största skyddade naturområden. Totalt är Vindelfjällen 565 000 hektar stort, det är lite större än hela Halland. Människan har under 8 000 år lämnat avtryck i Vindelfjällen och här är vildmarken också kulturbygd. Ammarnäs är del av Vindelfjällens naturreservat.

3. Fiskeläge vid Ammarnäs. För dem som älskar fiske är Ammarnäs en sann dröm. I de klara vattnen trivs olika arter av fisk, inklusive öring och harr. Ta chansen att kasta linan i och njuta av den friska luften och tystnaden som bara kan hittas i en sådan avlägsen plats.

4. Vildmarksvägen. Utforska den natursköna Vildmarksvägen, en väg som tar dig genom några av Sveriges mest otillgängliga landskap. Under resan kan du njuta av spektakulära vyer, fjälltoppar och sjöar som ger en känsla av total avskildhet.

5. Björntur med guide. Ammarnäsfjällen är hem för en imponerande mängd vilda djur, inklusive björnar. Anslut dig till en guidad björntur för att få en chans att se dessa mäktiga djur i deras naturliga habitat och lära dig mer om deras beteende och livsstil.

6. Fjällsafari med snöskoter. Under vintermånaderna, ge dig ut på en spännande fjällsafari med snöskoter. Utforska det snöklädda landskapet, kör över frusna sjöar och upplev äkta snöäventyr i en avlägsen vildmark.

7. Nordlysobservatorium. För dem som har turen att besöka under vintermånaderna, är Ammarnäsfjällen ett utmärkt ställe för att se det magiska norrskenet. Besök det lokala nordlysobservatoriet och låt dig förtrollas av de dansande färgerna på himlen.

8. Fotografering av midnattssolen. Under sommarmånaderna ger Ammarnäsfjällen dig möjlighet att uppleva midnattssolen på sitt mest förtrollande. Kameran blir din bästa vän när du försöker fånga det gyllene ljuset.

9. Vandra på Kungsleden. Kungsleden går genom Lapplands fjällvärld. Leden börjar i Abisko och slutar i Hemavan, leden är ca 40 mil lång. Ammarnäs är en naturlig plats för att vila fötterna en dag eller två om man vandrar hela leden. Besöker du Ammarnäs kan du gå en del av Kungsleden som en dagsetapp.

Boende i Ammarnäsfjällen

Ammarnäsgården

Ammarnäs Wärdshus

Allmän info om Ammarnäs skidområde

Bygelliften är 1180m lång och fallhöjden 255m

Liftar: 2
Nedfarter:
10
Preparerade längdspår:  
Här finns spår som är 2, 5 och 9 km långa

Välkommen till Ammarnäs

Ammarnäsfjällen är en plats för dem som längtar efter att förlora sig i naturen och uppleva dess enkla skönhet. Det är en destination som bjuder in dig att koppla av, andas in den friska luften och återupptäcka den vilda sidan av Sverige. Här, i detta fjällandskap, finns möjligheten att följa stigar bortom det kända och in i det okända. Det är en resa som kommer att berika ditt sinne och ditt hjärta med naturens sanna underverk.

Fler resmål som du kanske kan gilla:

Tänndalen

Funäsfjällen

Vemdalen

Lofsdalen

Hitta företag i Ammarnäsfjällen

Hornavan Hotell Arjeplog

Hornavan Hotell ligger vackert beläget i en fjällnära skärgård. Här finns  83 rum med allt från enkelrum till våra exklusiva sviter, restaurang, konferenslokaler, relaxavdelning, gym och även lounger där våra gäster är välkomna att sitta ner och umgås med varandra. Hornavan, som hotellet fått sitt namn efter, är Sveriges djupaste insjö på 226 meter och…

Ammarnäsgården Fjällhotell & Vandrarhem

Ammarnäsgården Fjällhotell Ammarnäsgården är ett genuint fjällhotell med anor från 1940-talet. På hotellet finns det 28 rum varav 3 handikapprum och 5 rum där hundar är välkomna. Alla rum är utrustade med egen dusch och toalett. I åtta av hotellets rum finns balkong med vacker fjällutsikt. Härifrån kommer du enkelt ut på vandring, snöskotertur eller…

Ammarnäs Stugby

Ammarnäs Stugby ligger vackert beläget i Ammarnäs. Läget mellan Tjulån och Vindelälven i Vindelfjällens naturreservat. Från Ammarnäs Stugby har ni nära till alla aktiviteter både vinter- och sommartid. Om stugorna 25 stugor med samma standard, alla stugor har TV. 5 Bäddar per stuga 2 sovhytter, storstuga, utrustat pentry, kapprum, samt dusch/wc & torkskåp 48km2. Läs…

Vivekas Fjällstugor i Ammarnäs

Ammarnäs Snöskoteruthyrning

Ammarnäs Snöskoteruthyrning

Fredrikssons stugor i Ammarnäs

Fredrikssons stugor i Ammarnäs passar perfekt att bo i både vinter och sommar. Oavsett om du är ute efter fiske, vandring, skoteråkning eller skidåkning, framförallt längd och turskidåkning men även alpinskidåkning erbjuds i Ammarnäs. Stugorna i Ammarnäs Hos Fredrikssons stugor hittar du fyra stycken fina stugor med välsorterade kök. Stugorna är på 48 kvadratmeter och…

STF Vandrarhem Ammarnäs/Wärdshuset

STF Vandrarhem Ammarnäs ligger i ett av Europas största naturresevat Vindelfjällen som även är ett samiskt naturlandskap. Här serveras god mat på värdshuset, allt i en mysig fjällmiljö. Ammanäs Wärdshus är anslutet till STF (Svenska Turistföreningen). Här har de lagt stor vikt vid att hitta boenden för olika smaker och plånböcker. Därför erbjuds hotell, stugor…

Annons