Ramundberget

Vid vägs ände finner du Ramundberget. En genuin och familjär fjälldestination i härliga Härjedalen. Här finner ni lugn och ro men också mängder av aktiviteter och adrenalin för den som önskar. 

I västra Härjedalen i vacker fjällmiljö ligger den familjeägda lugna fjällanläggningen som är ett småskaligt alternativ till dig som söker det äkta och genuina. Här finns oemotståndliga utsikter, naturnära upplevelser och en skön känsla.

Ramundberget året runt

Ramundberget är en fantastisk plats med ett bra erbjudande både sommar och vinter. Här finns ett skidområde med många nedfarter och varierande lutning, fina tur- och längdspår i en fjällvärld som är svårslagen. Sommartid finns en riktigt kul cykelprodukt med både cross countryleder och downhill, den roliga pumptracken är perfekt som uppvärmning och teknikträning för både stora och små.

Nära till allt

Ramundberget är inte stort och det är just det som är charmen. Här är det gångavstånd till boende, restauranger, uthyrning och sportaffär, och inte minst alla aktiviteter som du hittar runt stugknuten.

Boende i Ramundberget

I Ramundberget finns många olika boendealternativ som passar de flesta plånböckerna. Väl att bo bekvämt på det anrika fjällhotellet som slog upp portarna redan 1936. Bo i stuga eller lägenhet med närhet till fjället? Kanske passar några nätter på byns vandrarhem bättre? Här finns även camping och ställplatser för dig som campar. Läs mer om boende i Ramundberget.

Mat i Ramundberget

På Ramundbergets restauranger finner du god vällagad mat, ofta bestående av lokala råvaror och en stor sked kärlek. Mor Britas på Fjällgården erbjuder en väldigt mysig miljö och en meny som inte går av för hackor. Här serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Välkomna till vägs ände!

Ramundberget är en del av Funäsfjällen och det finns därför möjlighet att köpa skipass som även fungerar i grannbyarna. Läs mer om Ramundbergets skidåkning och skipass.

Annons

Hitta hit

Loading...
Cykla i Idre

Nya cykelutmaningar och gondol till toppen – sommarens nyheter på Idre Fjäll

Idre Fjäll presenterar tre nya spännande cykelupplevelser som garanterat kommer att göra sommarvistelsen på fjället minnesvärd för alla cyklister. Spännande cykling genom orörd fjällnatur Först…

Läs mer...
skidåkning på vemdalsskalet i vemdalen.

Fjällvistelsens hälsoeffekter – en resa som stärker både kropp och knopp

Vi är många som längtar efter fjällen. Varje år vallfärdar runt 2 miljoner svenskar för att åka skidor, men kanske behöver just du fler argument…

Läs mer...
Billig skidresa till fjällen

Maxa reskassan i vinter – 6 tips för en prisvärd skidsemester

Vi är många som drömmer om en vit vinter med mycket skidåkning och snölek. Men med ökade ränte- och elkostnader, stigande inflation och osäkra tider…

Läs mer...