Ramundberget

Vid vägs ände finner du Ramundberget. En genuin och familjär fjälldestination i härliga Härjedalen. Här finner ni lugn och ro men också mängder av aktiviteter och adrenalin för den som önskar. 

I västra Härjedalen i vacker fjällmiljö ligger den familjeägda lugna fjällanläggningen som är ett småskaligt alternativ till dig som söker det äkta och genuina. Här finns oemotståndliga utsikter, naturnära upplevelser och en skön känsla.

Ramundberget året runt

Ramundberget är en fantastisk plats med ett bra erbjudande både sommar och vinter. Här finns ett skidområde med många nedfarter och varierande lutning, fina tur- och längdspår i en fjällvärld som är svårslagen. Sommartid finns en riktigt kul cykelprodukt med både cross countryleder och downhill, den roliga pumptracken är perfekt som uppvärmning och teknikträning för både stora och små.

Nära till allt

Ramundberget är inte stort och det är just det som är charmen. Här är det gångavstånd till boende, restauranger, uthyrning och sportaffär, och inte minst alla aktiviteter som du hittar runt stugknuten.

Boende i Ramundberget

I Ramundberget finns många olika boendealternativ som passar de flesta plånböckerna. Väl att bo bekvämt på det anrika fjällhotellet som slog upp portarna redan 1936. Bo i stuga eller lägenhet med närhet till fjället? Kanske passar några nätter på byns vandrarhem bättre? Här finns även camping och ställplatser för dig som campar. Läs mer om boende i Ramundberget.

Mat i Ramundberget

På Ramundbergets restauranger finner du god vällagad mat, ofta bestående av lokala råvaror och en stor sked kärlek. Mor Britas på Fjällgården erbjuder en väldigt mysig miljö och en meny som inte går av för hackor. Här serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Välkomna till vägs ände!

Ramundberget är en del av Funäsfjällen och det finns därför möjlighet att köpa skipass som även fungerar i grannbyarna. Läs mer om Ramundbergets skidåkning och skipass.

Annons

Hitta hit

Loading...
Billigaste Skipasset i vinter

Här är priserna på Skipass/liftkort för vintern 2022/23

Vi har sammanställt och jämfört priserna Skipass på de större skiddestinationerna i Sverige. I dessa tider när allt fler är oroliga över elpriser, inflation och…

Läs mer...
Ramundberget

Tre insidertips om du ska till Ramundberget i sommar

Albin Lärnefjord, guide och ansvarig för Ramundbergets Äventyrscenter, avslöjar några av sina bästa sommartips och smultronområden i Ramundbergets närområde. Tvärån är ett hett tips när…

Läs mer...
Lofsdalen

Fjälldestinationerna Funäsfjällen, Lofsdalen och Vemdalen går återigen ut i upprop för att hålla Fjällen Forever

Destination Funäsfjällen, Destination Lofsdalen och Destination Vemdalen samlar ihop sig för andra året i rad genom uppropet Fjällen Forever. Ett hållbarhetsinitiativ med syfte att få…

Läs mer...