Annons
Penna och anteckningsblock

JOBB & UTBILDNING FÖR FJÄLLEN

Det finns jobb att söka i fjällen, både "fasta" tillsvidare anställningar och mer säsongsbaserade arbeten. Det finns också ett flertal utbildningar med inriktning på ett yrke inom den gröna sektorn och/eller turism. Vi vill gärna bidra med att intressera dig för en spännande framtid inom dessa brancher!

Skogen

Skogsindustrin är en gigant inom den gröna sektorn. För dig med intresse finns stora möjligheter för både utbildning och jobb. Skogsbolagen och skolorna hjälper dig med vidare information.

Friluftsutbildningar

Lär dig leda och lära grupper ute i naturen. Du kan välja flera olika områden och inriktningar beroende på ditt intresse, oavsett vad kommer du till ett fritt och utvecklande arbete. Kanske du vill starta ett eget företag på denna bas!

Hotell & Reception

Stimulerande och serviceinriktat arbete med många kontakter. Du gillar säkert när det är mycket fart och fläkt och du har lätt för att hjälpa människor att trivas.

Utbildning ger framtid

Kundskap är lätt att bära och gör dig mer konkurreskraftig på arbetsmarknaden. Grön sektorn och turism är intressanta områden för framtiden som också har behov att rekrytera duktiga medarbetare.

Säsongs Jobb

Inför säsongerna kommer många säsongsarbetare till fjällen. Det behöv guider, receptionister, städ och restaurangpersonal mm. Kanske du också kan få en ledig stund på fjället!

Annons