Hoppa till innehåll

STF Helags Fjällstation

 • topptur-helags-low

Plat Kategori: Aktiviteter, Härjedalsfjällen, Fjällvandring, Längdskidor & Turåkning, Boende, Härjedalsfjällen, Ramundberget, Bruksvallarna & Ljungdalen och Fjällstationer

Profil
Profil
Bilder
Karta
Recensioner
Relaterade Objekt
 • Fjällvandra på sommaren eller njut av lika slående natur på vintern med skidor under fötterna. Helags fjällstation ligger vid foten av Helagsmassivet – Hem till Sveriges sydligaste glaciär och några familjer fjällrävar.

  Helags Fjällstation är en svensk klassiker som passar både den erfarne fjällresenären och den nyfikna som vill introduceras till de upplevelser som Sveriges nät av fjällstationer erbjuder.

  Helags fjällstation ligger ca 12 kilometer från närmsta allmänna väg som du hittar i Ljungdalen. Där finns en liten matbutik där vi rekommenderar att du handlar för att stärka den lokala näringen men är det något särskilt ni behöver för resan rekommenderar vi att ni handlar i en mer välsorterad butik. Från Ljungdalen finns det flera olika leder som tar dig till Helagsmassivet.

  Vinter vid Helags

  Vintertid finns det två leder som tar dig från Ljungdalen till Helags fjällstation. Både är en dryg mil långa. Den ena går över en sjö så var försiktig på vårkanten då den andra leden rekommenderas. Vintertid kan man också välja att ta Vessla till stationen. Detta är något som är populärt hos de som vill söka sig upp mot toppen av Helagsmassivet, tack vare vesseltaxin kan man spara krafterna till toppturen på Sveriges sydligaste glaciär.

  Sommar vid Helags

  Kring Helags finns en fantastisk natur som är vår att upptäcka både sommar och vinter. Under sommaren är området ett praktexempel på fjällens flora och fauna. Här finns också några familjer av en sällsynta fjällräven, om du ser dessa ber dig visa respekt och hålla avstånd så att djuren får leva sitt liv i lugn och ro utan kameralinser och människomat.

  Mat på fjällstationen

  Här serveras en god trerättersmiddag som vi rekommenderar att ni förbokar. Middagen äts vid gemensamma bord där man placeras med andra likasinnade fjälläventyrare. Här erbjuds även frukostbuffé samt lunch. Får detaljer se STF’s hemsida.

  Boende på Helags fjällstation

  Här erbjuds klassiskt fjällstationsboende av enkel karaktär. Vanligast är säng i delat rum, det går även att boka eget rum. På anläggningen finns också tillgång till eget kök, WC, dusch och bastu samt en liten närbutik där du hittar det nödvändigaste.

  Från Helags kan turen fortsätta vidare i den jämtländska fjällvärlden. Exempel på utflyktsmål i närheten är STF Gåsen, Sylarnas fjällstation. Från dessa kan man ta sig vidare till Storulvån.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Lämna en Recension

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Populära aktiviteter

Visa alla