Hoppa till innehåll

Sylarna Fjällstation

 • sylarnas-fjallstation-stf

Plat Kategori: Aktiviteter, Jämtlandsfjällen, Fjällvandring, Storlien, Vålådalen & Storulvån, Längdskidor & Turåkning, Storlien, Vålådalen & Storulvån, Boende, Jämtlandsfjällen, Storlien, Vålådalen & Storulvån och Fjällstationer

Profil
Profil
Bilder
Karta
Recensioner
Relaterade Objekt
 • Mitt i den storslagna Jämtländska fjällvärlden hittar ni Sylarnas Fjällstation. Den ligger vid foten av Sylarnamassivet, Storsylen reser sig hela 1762 meter över havet och är ett populärt utflyktsmål under vistelsen på Sylarnas Fjällstation, perfekt för en topptur både sommar och vinter. På fjällstationen serveras mat, det finns en enklare butik av souvenirer och proviant samt bastu och boende. rekommenderas att ni förbokar både middag och boende.

  Sylarna är även en del av Jämtlandstriangeln som är en av Sveriges mest populära och anrika vandringsleder. Jämtlandstriangeln utgår från Storulvåns Fjällstation.

  Ta dig till Sylarnas Fjällstation

  Det går ingen bilväg till Sylarna. Hit tar du dig till fots eller på skidor. Närmsta bilväg går till Storulvåns fjällstation och därifrån väntar en 16 km lätt kuperad vandring eller skidtur, längs med vägen får ni en magnifik utsikt över Sylmassivet. Efter 7 resp. 14 km finns rastskydd med nödtelefon.

  Spiseriet är Sylarnas Restaurang

  I den nyrenoverade restaurangen på Sylarnas fjällstation serveras en modern ”Sharing-middag” med ”hemma hos” känsla. Ofta står långkok på menyn och grytan står mitt på bordet med rejäla tillbehör och syltade grönsaker, här äter men tillsammans med nya och gamla vänner som alla har en sak gemensamt – man är mör i kroppen:) En unik del i konceptet och en av STF:s grundstommar är att gästen är medproducent och tillsammans hjälps åt att duka och duka av, hämta smör, bröd och mat.
  Grytmål inleds med ångande buljong, ”sylbakat” knäcke och bitar av lokala ostar och chark. Till grytan serveras nybakt bröd med smör och rödkålssallad.

  Några uttalanden från besökare vid Sylarna

  ”I keep coming back to this place every fall, The red tones of the land and the last afternoon light is addictive.”

  ”Första dagen i Jämtlands triangel var långt över förväntan. Klart och fantastiskt väder, höstfärger och så vacker miljö att man tappar andan.”

  ”Sen julikväll vid Sylarna, a little piece of heaven.”

  ”Vid tre skulle det klarna upp vid Sylarna, så ställde klockan på 03.30. Kunde ana norrskenet och fick en fantastisk soluppgång på köpet.”

  Hitta fler aktiviteter i Jämtland här.

  Foto: STF, Svenska Turistföreningen, Sylarnas Fjällstation

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Lämna en Recension

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
Populära aktiviteter

Visa alla