Hoppa till innehåll

Vålådalens Fjällstation

 • 4029242

Plat Kategori: Aktiviteter, Jämtlandsfjällen, Fjällfiske / Fiske, Storlien, Vålådalen & Storulvån, Fjällvandring, Storlien, Vålådalen & Storulvån, Boende, Jämtlandsfjällen, Storlien, Vålådalen & Storulvån och Fjällstationer

Profil
Profil
Bilder
Karta
Recensioner
Relaterade Objekt
 • Här vid Ottfjällets fot börjar äventyret. Här ligger STF Vålådalens Fjällstation som sedan 1923 har välkomnat fjällgäster med varm bastu, sköna sängar och rustik restaurang. Flera leder till STFs stugor och fjällstationer i Jämtlandsfjällen startar här. Hit tar du dig enkelt med bil för att starta ditt fjälläventyr.

  Ta sig till Vålådalen

  Vålådalen ligger i vad som kallas Södra Årefjällen. Hit tar du dig enkelt med bil hela vägen fram till fjällstationen. Har du elbil finns laddstation på fjällstationen när du kommer fram.

  För dig som föredrar att ta tåget när du ska på semester finns det bra anslutningar att välja mellan. SJ har sedan en tid tillbaka dagliga avgångar till Jämtlandsfjällen och Undersåker som är närmsta station om du ska till Vålådalen. Under högsäsong erbjuder fjällstationen en egen transfer till schyst pris, annars finns det flera taxibolag att välja mellan, se nummer nedan. Bokar du din tågbiljett med någon av Snälltågets avgångar (avgår både vintersäsong och höst) ingår transfern i biljettpriset.

  Vålådalens Fjällstation 0647-353 00
  Björn Olssons Taxi 0647-505 55
  Taxi Åre 0647-100 22
  Topptaxi 0647-220 20

  Vinter i Vålådalen

  Under vinterhalvåret hittar du både fina längdspår och Vålådalens skidbackar här. Kom och njut av den jämtländska fjällvärlden och njut av rogivande miljö. Vid Vålådalens Fjällstation finns ett brett utbud av övriga faciliteter, bastun och utomhusbadet i varma bubbelbadkar är en favorit för många. Här finns också en gymnastiksal, gym mm.

  Sommar i Vålådalen

  Sommaren i Vålådalen erbjuder en fantastisk fjällvärld med episka vandringar som i vissa fall blivit så populära att extra resurser har krävts från länsstyrelsen för att hålla lederna i bra skick. På sommaren finns här även tennisbana och en mängd andra aktiviteter. Cykling i området har blivit mäkta populär och cyklar finns att hyra på anläggningen.

  Blanktjärn

  Det är först och främst Blanktjärnrundan vi tänker på som blivit en internationell snackis, se film på långfärdsskridskor på Blanktjärn. Blanktjärnarna ligger i Vålådalens naturreservat och vandringen från fjällstationen går i en runda och är ca 13 km tur och retur. Blanktjärn har blivit ett av Jämtlandsfjällens absolut populäraste utflyktsmål, mycket tack vare en film som släpptes när man åkte långfärdsskridskor på sjön för några år sedan, detta samt sjöns unika blå/gröna färg har blivit en snackis och gått viralt. Vandringen hit är lite kuperad men ändå förhållandevis enkel, mycket tack vare att leden breddats och hålls efter noga.

  Issjödalen och Pyramiderna

  Pyramiderna i Jämtland är förvisso en snackis men fler borde upptäcka denna fantastiska natur. Leden från Vålådalen (parkera vid kyrkan) är ca 2,1 mil T&R, vårt förslag är att man inleder varvet och tar sig in i Issjödalen där man möts av en grönskande natur, Ungefär halvvägs är man framme vid Pyramiderna som ser ut just som pyramider men är en formation som skapades redan på istiden. För den hurtiga är detta en fantastisk löptur (ta i så fall med gott och picknick och förstärkningsplagg). Annars går det utmärkt att vandra leden på två dagar om man vill njuta än mer av naturen. Då det är ganska mycket spång och tekniskt krävande led rekommenderar vi inte cykel om man inte är väldigt erfaren cyklist.

  Tidigare gäster har sagt om Vålådalen

  “Vid Vålådalens fjällstation finn en lugn och skön miljö och många fina leder för den som vill springa i fjällen och samtidigt bo bekvämt.”

  “Vansinnigt vackert, kargt, kallt och mycket snö. Men sjukt vackert.”

  “När tonåringarna kommer och frågar om vi inte kan åka till Vålådalen igen, då måste man väl ta tillfället i akt.”

  Foto: STF Svenska Turistföreningen.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Lämna en Recension

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Populära aktiviteter

Visa alla