Villa Björnrike

Villa Björnrike erbjuder inte bara tak över huvudet och en säng att sova i, det här är ett av fjällvärldens mest exklusiva boenden.

Villan ligger med strålande läge, på destination Vemdalens solsida, Björnrike. Hit slingrar sig vägen upp till den enastående utsikten över Sonfjällets nationalpark och Härjedalens orörda skogar. Många skulle betala dyrt bara för att få uppleva utsikten. Men på den här platsen har man skapat en fastighet utöver det vanliga.

Villa Björnrike är en villa på nätta 1000 kvadratmeter, på dessa exklusivt inredda kvadratmeter erbjuds 16 bäddar. Med andra ord vågar vi lova at ni slipper trängas under er vistelse.

Boende fördelat på tre delar

Här på Villa Björnrike finns det tre boenden som kan bokas separat men den mest exklusiva upplevelsen får man om man bokar hela huset. Då ingår även tillgång till storstugan som du kan läsa om nedan.

Boendet består av två 6-bäddslägenheter med tre sovrum i vardera. Samtliga sovrum har egen toalett och dusch. Lägenheterna är exklusivt inredda med naturmaterial och i stor utsträckning svensktillverkade möbler och textilier. Båda lägenheterna har egen bastu.

Det tredje boendealternativet är husets svit

Denna lyxiga tvåvåningssvit har egen relaxavdelning högst upp i huset med en enorm utsikt, på övre plan ligger också ett av de två sovrummen. På svitens nedre plan hittar man generösa ytor för umgänge, öppet kök samt ett sovrum. Båda sovrummen har en dubbbelsäng varpå man kan sova fyra personer i sviten.

Storstugan

Väljer man att hyra hela huset förfogar man över just hela huset. Då ingår även storstugan som innefattar väl tilltagna sociala ytor med ett flertal sittgrupper samt ytterligare en relaxavdelning. Storstugan har en takhöjd på hela 7 meter och som center piece i rummet hittar man den mässingsklädda öppna spisen som ger lugn och värme till hela rummet. Här ingår också ett restaurangkök samt en matsal med plats för hela sällskapet. Vill ni anlita en privat kock är det något som Villa Björnrike kan ordna, detta och mycket annat kan villans husfru Helen fixa.

Konferens på Villa Björnrike

Som om det inte var nog med dessa mycket exklusiva boendeytor erbjuder Villa Björnrike en helt unik konferenssal. Här kan 50 personer samlas i biosittning och för lednings-/styrelsegruppen finns ett gediget bord med plats för 16 personer. Här konfererar ni i lugn och kreativ miljö där väggarna är klädda i Jämtländsk fura och golvet likaså. De mysiga ulltofflorna är inkluderade i prisetJ

Hållbarhet

Här på Villa Björnrike ett aktivt hållbarhetsarbete med fokus på både miljö och samhälle. Man väljer att i så stor utsträckning som möjligt handla lokalt för att stimulera den lokala ekonomin. De flesta möbler och textilier är köpta från svenska producenter. Allt trä (och det är mycket trä) kommer från jämtländska skogar, likaså är den svarta skiffern som klär ett flertal golvytor tagen från Offerdal i Jämtland. Man använder endast naturliga rengöringsmedel så som såpa och man har en ambition om att minska transporter genom att exempelvis tvätta så mycket som möjligt själva. I huset finns det ett garage och där är ambitionen att det ska finnas en elbil på plats som husets gäster ska kunna nyttja, detta då huset har samarbete med elbilstillverkaren Nevs. Elbilen finns inte på plats än när texten skrivs.

Om du är på jakt efter ett exklusivt boende i fjällen har du hittat rätt. Villa Björnrike är en upplevelse som vi lovar att ni kommer minnas länge. 

Här hittar du vår kompletta guide till Vemdalen.

Annons

Hitta hit

Loading...

Klimatförändringar i fjällvärlden

Vi kommer se drastiska förändringar av klimatet i världen och inte minst i Sverige och fjällvärlden. Det visar de rapporter och artiklar som jag tagit…

Läs mer...
camping i fjällen, Flatruet i Härjedalen

Så lyckas ni med sommarens fjällcamping

Campingbranschen ser en sällan skådad tillväxt och Sveriges husbil och husvagnsförsäljare har fullt upp. När allt fler får upp ögonen för friluftsliv och utomhusaktiviteter inser…

Läs mer...
skidåkning på vemdalsskalet i vemdalen.

Fjällvistelsens hälsoeffekter – en resa som stärker både kropp och knopp

Vi är många som längtar efter fjällen. Varje år vallfärdar runt 2 miljoner svenskar för att åka skidor, men kanske behöver just du fler argument…

Läs mer...