Fler elskotrar i svenska fjällen – Nu även tillgängliga för privatpersoner

PRESSMEDDELANDE. Antalet skotrar i fjällen har ökat kraftigt de senaste åren, det är har både blivit populärt att med guide följa med på skotersafari men nyförsäljningen av skotrar har också nått rekordnivåer.

Nu kan Visit Fjällen berätta att ett stort steg tagits för att öka antalet elskotrar i svenska fjällen. Det är Motorbutiken Klövsjö som blir den första officiella återförsäljaren av kanadensiska Taiga Motors elsnöskotrar i Sverige och Europa.

Taigas elsnöskotrar används bl.a. av SkiStar, Idre Fjäll, Branäs, Hemavan, Skellefteå Kraft m.fl. Att satsa på elsnöskotrar har varit en del av företagens hållbarhetsarbete och omställning till en fossilfri snöskoterflotta.

Motorbutiken Klövsjö erbjuder nu som första företag i Sverige Taigas elsnöskotrar till privatpersoner.

– Vi fick vår första leverans av Taiga Nomad i februari, de flesta levererades direkt till kund men vi har även haft en för uthyrning i Klövsjö under vintern, vi har även kunnat testa Taigas maskiner under svenska förhållanden och jag måste säga att de imponerar, det säger Mattias Höglund som är en av delägarna av Motorbutiken Klövsjö.

Taiga Motors från Kanada

Jonny Nilsson, en av delägarna till Motorbutiken Klövsjö.

Taiga Motors startades 2015 och har tagit fram världens första serietillverkade eldrivna snöskoter. Taigas snöskotrar har sedan några år tillbaka testats av ett fåtal företagskunder i Sverige och nu förbereder man en större utrullning av snöskotrarna i Sverige. Motorbutiken Klövsjö kommer först att erbjuda Nomad till alla de kunder i Sverige som betalat in deposition till Taiga och är med på Taigas kundlista. Dessa kunder är prioriterade, skulle det bli skotrar kvar är det Motorbutiken Klövsjös väntlista som står näst på tur.

– Vi kommer nu i maj att få en ny beställning med drygt 30 maskiner från Kanada. Många är redan bokade men man kan anmäla sig till vår kölista på hemsidan, har man tur kan man bli en av de första i Norden att äga en Taiga, det säger Jonny Nilsson som även han är delägare till Motorbutiken Klövsjö.

Lång räckvidd

En utmaning för många elfordon är räckvidden och i en fjällmiljö blir det ännu viktigare. Därför är Taigas förhållandevis långa räckvidd på 100 km en styrka mot andra elsnöskotrar som finns idag.

– Under våra test har vi kommit en bit över 8 mil på en laddning utan att köra batteriet helt i botten, så det funkar fint. Planerar man sin tur så kan man komma ganska långt med den räckvidden, avslutar Jonny.

Mer om Taiga

  • Taiga tillverkar både elsnöskotrar och elvattenskotrar
  • Man har idag tre modeller, Nomad, Atlas och Ekko och det är Nomad som är den första modellen att nå konsument i Sverige.
  • Taigas elsnöskotrar är byggda och designade för kallt klimat
  • Går att ladda med snabbladdare CCS2 (Europeisk standard), eller vanligt eluttag.
  • Taiga Nomad kommer i två modeller, Sport och Performance.

Läs mer om Taiga.

För mer info:

Motorbutiken Klövsjö
Mattias Höglund
0705-98 30 87
www.mbklovsjo.se
Byvägen 61
845 97 Klövsjö

Läs mer om snöskoter i fjällen.

Foto: Bilden är tagen i vintras i Klövsjö där Taigas elsnöskoter testats av Motorbutiken Klövsjö

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

produkter

Produkterna som förgyller sommarens fjällvandring

Vi på Visit Fjällen vet att intresset för fjällvandring har ökat de sista åren. Ett segment som ökar är de fjällbesökarna som vill uppleva fjällets…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...