Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer det massa roliga saker runt om på anläggningarna i fjällen. Här har vi på Visit Fjällen skapat en lista på några av alla roliga evenemang som äger rum i fjällen i vår.

Snöröjet Idre Fjäll

6-7 april

Snöröjet bjuder på fantastisk vårskidåkning, extra roliga aktiviteter i skidbacken så som Snöröjs-parallellen och Triumfcupen, och inte minst riktigt bra afterski.

Läs mer om Snöröjet här!

Ramundberget Winter Pride

11-14 april

Besök landets enda vinterpridefestival i fjällmiljö. Under fyra dagar blir det underhållning av Admira, pride-afterski, karaoke, Drag Race-tävling samt möjlighet till ski in-vigsel uppe på 1000 meters höjd. Helgen toppas med ett pridetåg ner genom Ramundbergets alpina system där alla är välkomna att medverka.

Läs mer om Winter Pride här!

Säsongsavslutning och 50-årsfirande i Lofsdalen

11-14 april

Lofsdalens Fjällanläggningar fyller 50 år och det firas 50% rabatt på skipass och skidhyra. Passa på att runda av skidsäsongen med långa dagar i backen och den bästa afterskin.

Läs mer Lofsdalens säsongsavslutning här!

Grande Finale i Stöten

11-14 april

Njut av längdspår, vårskidåkning, tricks i parken och avsluta med legendarisk afterski. Missa inte det traditionsenliga Poolracet där deltagarna utmanas att ta sig över en pool utan att falla i vattnet. Missa inte heller Stöten Snowpark Shredfest, en slopestyle tävling med nivåer för alla.

Läs mer om Grand Finale i Stöten här!

Ski & Rock i Sälen

11-14 april

Säsongens stora avslutningsfest med festivalstämning och fantastisk vårskidåkning. DJ i backen under dagen, grymma artister på utomhusscenen, skoter- och motocrosshow och efterfest på kvällen.

Läs mer om Ski & Rock här!

Björnrike Challenge

13 april

Avsluta skidsäsongen med en dag full av aktiviteter för hela familjen. Barn mellan 5-12 år kan testa skidornas flytförmåga i det spännande Junior-dammracet. Eller så kanske du tar chansen att utmana någon i en differensslalom. Men den stora höjdpunkten är det populära Dammracet, där personalen gör sina bästa försök att ta sig torra över dammen.

Läs mer om Björnrike Challenge här!

Ride The Cow x Dagsmeja i Hemavan

18-20 april

Sveriges trevligaste friåkningstävling. I en skön atmosfär möts förstagångstävlande med erfarna tävlingsåkare för att tillsammans tävla men framförallt utbyta erfarenheter och umgås i en fantastisk miljö. Efter det bjuds det in till bra spelningar med störtskön musik.

Läs mer om RTC x Dagsmeja här!

Skutskjutet Åre

18-21 april

Skutskjutet i Rödkullen är störtloppstävlingen för hela familjen. Tävlingen är en riktig Åreklassiker med lång historia och en populär anledning att ta sig ut på fjället, både som deltagare och åskådare. Tävlingarna avslutas med prisutdelning och stor utomhusafterski.

Läs mer om Skutskjutet här!

Vemdalen Winter Finale

18-21 april

Säsongens stora avslutningsfest där fantastiska artister, afterski, skönt häng och härlig vårskidåkning utlovas! Med festivalområde både utom- & inomhus kan du fira årets sista skiddagar på bästa sätt.

Läs mer om Vemdalen Winter Finale här!

Kittelfest2024 i Kittelfjäll

19-20 april

Delta på Kittelfest2024 en helg fylld med med vårskidåkning, musik, skate, konst, snowboard- och skicrosstävling.

Läs mer om Kittelfest2024 här!

Kläppen Spring Session

19-20 april

Upplev en unik och minnesvärd säsongsavslutning i Kläppen Snowpark, skräddarsydd för alla parkentusiaster. Med en helt ny setup full av spännande features, erbjuds en perfekt kombination av grym åkning och oslagbar stämning. Här sker också RipOff Session By Sven Thorgren – årets häftigaste Jam Session snowboardtävling.

Läs mer om Kläppen Spring Session här!

Ramundberget Wrap Up

19-21 april

Häng med på en helg fylld av finfin vårskidåkning, svängig afterski och spännande tävlingar. Var med på Ravinen Slush Showdown, ett avslappnat friåkningsevent med fokus på kreativitet och style eller häng med på Ramisplasket där det gäller att ta sig över en stor vattenpöl utan att bli blöt.

Läs mer om Wrap Up här!

Slutsvängen i Tänndalen

19-21 april

Upplev den ultimata skidfesten och säsongens mest minnesvärda skidhelg med midnattsskidåkning, världens längsta afterski och en kavalkad av andra roliga aktiviteter för hela familjen.

Läs mer om Slutsvängen här!

Utomhushousen Sälen

20-21 april

Njut av säsongens sista svängar och en tvådagars festival med kända Dj:s från EDM och house-scenen.

Läs mer om Utomhushousen här!

Åre Sessions

25-28 april

Skidsäsongens sista fest. En festival som gör nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – allt från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn.

Läs mer om Åre Sessions här!

Säsongsavslutning Hemavan

26 april -1 maj

Avsluta vintern med stil med ett fullspäckat program med bland annat vattenplasket, afterski och Valborgsfirande som några av höjdpunkterna. Dessutom massor av vårskidåkning och kvällsåkning.

Läs mer om Hemavans säsongsavslutning här!

Uppståndelsen Tänndalen

9-12 maj

Skidsäsongen återuppstår under Kristi himmelsfärd i skidbackarna i Hamra, Tänndalen. Helgen kryddas med musik, SPOTBATTLE (Sveriges mest avslappnade extremsportsfestival) och partaj.

Läs mer om Uppståndelsen Tänndalen här!

Emelie Falk

Fler fjällnyheter

Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Vandra den vackra signaturleden från Abisko till Nikkaluokta och bestig Kebnekaise

Fjällen bjuder på enastående omgivningar för vandrare och naturälskare. En av de mest ikoniska sträckorna är leden mellan Abisko och Nikkaluokta som förutom fantastisk miljö…

Läs mer...
Hyra friluftsutrustning

Fördelarna med att hyra friluftsutrustning

För många är skidsemester något man gör max en gång per år, och kostnaden för att köpa alla kläder och prylar man behöver kan ibland…

Läs mer...