Hoppa till innehåll

STF Blåhammaren Fjällstation

 • blahammaren-stf-fjallstation

Plat Kategori: Aktiviteter, Jämtlandsfjällen, Fjällvandring, Längdskidor & Turåkning, Boende, Jämtlandsfjällen, Duved och FjällstationerPlat taggar: Tillåter pälsdjur

Profil
Profil
Bilder
Karta
Recensioner
Relaterade Objekt
 • Blåhammaren är STFs (Svenska Turistföreningens) högst belägna fjällstation. En gemytlig fjällstation med en enastående utsikt och välrenommerat kök. Njut av god mat och en skön bastu med utsikt över fjäll och den norska gränsen.

  Fjällstationen ligger uppe på kalfjället i västra Jämtland på 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster.

  Boende

  På Blåhammaren finns 64 bäddar i varierande prisklasser. Rummen är fördelade i 2-, 4-, 6- bäddsrum i huvudbyggnaden, samt ett annex med flerbäddsrum, sovsalar, hundrum. Där finns även tillgång till självhushållskök. Rummen är små men hemtrevliga och samtliga innehåller våningssängar.

  I annexet finns det två rum där hundar är tillåtna. Tar du med dig din fyrbenta vän och önskar hundrum ska du förboka för att veta att du får plats.

  På Blåhammaren finns också gott om plats för dig som vill tälta. För en mindre peng ges möjlighet att nyttja stationens alla faciliteter.Tältplats behöver inte bokas, men kom ihåg att förboka måltider! Även om du sover i tält kan du bo med helpension och ha tillgång till bekvämligheter som bastu och torkrum.

  Hitta till Blåhammaren

  Det går inga bilvägar till Blåhammaren, hit tar du dig till fots eller på skidor. Närmsta anslutning hittar ni vid Storulvån som ligger 12 kilometer från Blåhammaren. Dit du kan ta dig kollektivt via tåg och buss eller bil hel vägen fram.

  Grupper och paket

  Du kan både välja att boka Jmtlandstrinageln som ett paket med eller utan guide. Hur du än väljer att göra rekommenderar vi att du bokar boende och middag i förväg för att försäkra dig om att det finns plats. Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger så är ni varmt välkomna med en förfrågan. Använd formuläret här intill så återkopplar dem.

  Jämtlandstriangeln

  Blåhammaren är en del av en av Sveriges mest klassiska vandringsleder, Jämtlandstriangeln. Jämtlandstrinageln utgår från Storulvåns fjällstation och innefattar även Sylarnas Fjällstation. Jämtlandstriangeln är ett lika populärt utflyktsmål sommar som vinter. Jämtlandstriangel är en fantastik utmaning och samtidigt erbjuds ett bekvämt upplägg där man slipper bo i tält om man inte vill men samtidigt får tillgång till fjällens fantastiska natur.

  Hitta fler artiklar om fjällen. 

  FOTO: STF Svenska turistföreningen.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.

 • Lämna en Recension

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Populära aktiviteter

Visa alla