Maxa reskassan i vinter – 6 tips för en prisvärd skidsemester

Vi är många som drömmer om en vit vinter med mycket skidåkning och snölek. Men med ökade ränte- och elkostnader, stigande inflation och osäkra tider är det säkert en del som försöker hålla i slantarna. Inför vintern vill Visit Fjällen ge några tips hur du lyckas boka skidsemestern utan att bli ruinerad. Genom att planera väl finns det tusenlappar att spara.  

1.     Kolla upp priser på skipass

Priset för skipass kan skilja flera tusen för en familj med två barn beroende på vilken skidort man väljer. Vi på Visit Fjällen har sammanställt en lista med skipasspriser på de mest populära skidorterna i fjällen. Eftersom skipass är en ganska stor andel av den totala kostnaden för en skidsemester är det värt att göra lite research. Här hittar du skipasspriser 2022/23.

2.     Res under mellansäsong

Om ni har möjlighet att resa mellan skolloven är priserna betydligt lägre. I exempelvis Lofsdalen finns det paketpriser som är oförskämt låga för den som kan resa dessa veckor. Som ett exempel kan en hel familj med två barn betala endast 5905:- inkl boende, sänglinne och aktiviteter för barnen. Kan ni resa under dessa veckor är det dessutom minimalt med köer vilket gör att ni får ännu mer skidåkning till samma pris. 

Läs mer om Loffes vinterveckor, från 5905:- för två barn och två vuxna. 

Skistar har Valles vårvinterveckor mellan sport och påsklov.

Är du medlem på Coop eller har ett Icakort kan det också finnas rabatter på skidresan.

3.     Bo ski in ski out

Om ni lyckas hitta boende som ligger ski in ski out behöver ni inte använda bilen under er vistelse och minskar därmed bränslekostnaden och slipper skrapa rutorna varje morgon. Bor ni nära skidbackarna kan ni dessutom enkelt åka hem och fika eller äta lunch när benen behöver vila.

4.     Låna kläder 

För dig som endast åker skidor en vecka om året behöver man inte ha en hel uppsättning egna skidkläder. Både miljön och plånboken blir glad om du istället lånar av en vän. Det går också att hyra skidkläder av Outdoorbuddies, de skickar kläderna till dig.

5.     Hyr skidutrustning 

Att köpa skidor och pjäxor kan bli dyrt, särskilt om du ska köpa till hela familjen. Hyr utrustning på plats så får du bästa möjliga service och kan lämna in grejerna innan ni åker hem. Ni slipper tänka på packline, eftervård, slipning osv. 

6.     Planera maten

Man kommer långt genom att planera maten och laga storkok. Lagar ni en stor gryta Spagetti och köttfärssås första dagen kan ni klara er flera dagar. För att stötta den lokala ekonomin på platsen ni reser till vill vi ändå slå ett slag för att handla maten lokalt. 

Varmt välkommen till fjällen i vinter!

Foto: Destination Lofsdalen

Kategori: ,

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

produkter

Produkterna som förgyller sommarens fjällvandring

Vi på Visit Fjällen vet att intresset för fjällvandring har ökat de sista åren. Ett segment som ökar är de fjällbesökarna som vill uppleva fjällets…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...

Ta tåget till fjällen i sommar! – Fjällpärlor du smidigt når med tåg

Drömmer du om att utforska de härliga svenska fjällen i sommar? Genom att ta tåget till ditt fjälläventyr får du ett smidigt och klimatsmart alternativ…

Läs mer...

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...