Maxa reskassan i vinter – 6 tips för en prisvärd skidsemester

Vi är många som drömmer om en vit vinter med mycket skidåkning och snölek. Men med ökade ränte- och elkostnader, stigande inflation och osäkra tider är det säkert en del som försöker hålla i slantarna. Inför vintern vill Visit Fjällen ge några tips hur du lyckas boka skidsemestern utan att bli ruinerad. Genom att planera väl finns det tusenlappar att spara.  

1.     Kolla upp priser på skipass

Priset för skipass kan skilja flera tusen för en familj med två barn beroende på vilken skidort man väljer. Vi på Visit Fjällen har sammanställt en lista med skipasspriser på de mest populära skidorterna i fjällen. Eftersom skipass är en ganska stor andel av den totala kostnaden för en skidsemester är det värt att göra lite research. Här hittar du skipasspriser 2022/23.

2.     Res under mellansäsong

Om ni har möjlighet att resa mellan skolloven är priserna betydligt lägre. I exempelvis Lofsdalen finns det paketpriser som är oförskämt låga för den som kan resa dessa veckor. Som ett exempel kan en hel familj med två barn betala endast 5905:- inkl boende, sänglinne och aktiviteter för barnen. Kan ni resa under dessa veckor är det dessutom minimalt med köer vilket gör att ni får ännu mer skidåkning till samma pris. 

Läs mer om Loffes vinterveckor, från 5905:- för två barn och två vuxna. 

Skistar har Valles vårvinterveckor mellan sport och påsklov.

Är du medlem på Coop eller har ett Icakort kan det också finnas rabatter på skidresan.

3.     Bo ski in ski out

Om ni lyckas hitta boende som ligger ski in ski out behöver ni inte använda bilen under er vistelse och minskar därmed bränslekostnaden och slipper skrapa rutorna varje morgon. Bor ni nära skidbackarna kan ni dessutom enkelt åka hem och fika eller äta lunch när benen behöver vila.

4.     Låna kläder 

För dig som endast åker skidor en vecka om året behöver man inte ha en hel uppsättning egna skidkläder. Både miljön och plånboken blir glad om du istället lånar av en vän. Det går också att hyra skidkläder av Outdoorbuddies, de skickar kläderna till dig.

5.     Hyr skidutrustning 

Att köpa skidor och pjäxor kan bli dyrt, särskilt om du ska köpa till hela familjen. Hyr utrustning på plats så får du bästa möjliga service och kan lämna in grejerna innan ni åker hem. Ni slipper tänka på packline, eftervård, slipning osv. 

6.     Planera maten

Man kommer långt genom att planera maten och laga storkok. Lagar ni en stor gryta Spagetti och köttfärssås första dagen kan ni klara er flera dagar. För att stötta den lokala ekonomin på platsen ni reser till vill vi ändå slå ett slag för att handla maten lokalt. 

Varmt välkommen till fjällen i vinter!

Foto: Destination Lofsdalen

Kategori: ,

Marcus Ståhl

Grundare av Visit Fjällen AB och marknadsföringsbyrån Fjällbyrån.Trivs som fisken i havet, fast i fjällen. Närmare bestämt i Klövsjö.

Fler fjällnyheter

Cykla i Idre

Nya cykelutmaningar och gondol till toppen – sommarens nyheter på Idre Fjäll

Idre Fjäll presenterar tre nya spännande cykelupplevelser som garanterat kommer att göra sommarvistelsen på fjället minnesvärd för alla cyklister. Spännande cykling genom orörd fjällnatur Först…

Läs mer...
skidåkning på vemdalsskalet i vemdalen.

Fjällvistelsens hälsoeffekter – en resa som stärker både kropp och knopp

Vi är många som längtar efter fjällen. Varje år vallfärdar runt 2 miljoner svenskar för att åka skidor, men kanske behöver just du fler argument…

Läs mer...
Billigaste Skipasset i vinter

Här är priserna på Skipass/liftkort för vintern 2022/23

Vi har sammanställt och jämfört priserna Skipass på de större skiddestinationerna i Sverige. I dessa tider när allt fler är oroliga över elpriser, inflation och…

Läs mer...