Ramundberget satsar på skogsskidåkning och nya vinteraktiviteter 2023/2024

Snön har fullkomligt öst ner i fjällen och många vittnar om att det aldrig varit så mycket snö så tidigt på säsongen. Att Ramundberget i år satsat på att utöka skogsskidåkningen känns därför som en vältajmad satsning. Ramundberget, beläget där vägen slutar och kalfjället tar vid, presenterar en spännande satsning inför vintern 2023/2024 med fokus på att ytterligare stärka fjällupplevelsen genom skogsåkning och introduktionen av nya vinteraktiviteter för gäster i alla åldrar.

Förbättrad skidåkning och skiroutes

Ramundberget expanderar pistkartan med fyra nya skiroutes och förbättrar skogsåkningen och den lättillgängliga offpiståkningen. Med ambitionen att bli Sveriges främsta plats för skogsskidåkning genomförs projekt för att göra skogsåkningen i Osthang, Västhang och centrala områden mer tillgänglig och äventyrlig. Detta innebär att naturen utmanar med sina naturliga hinder och skapar en spännande terräng för skidåkning. Dessutom presenteras den helt nya skirouten, Renstigen, belägen i Västhang.

Nya aktiviteter för gäster

För att ytterligare förhöja gästernas upplevelse introduceras snowraceråkning från toppen av berget till byn samt fackelturer på skidor efter stängningstid. De senare inkluderar ett stopp på den prisbelönta restaurangen Tusen för en värmande kopp glögg. Under säsongen kommer även en rad nya events och tävlingar att anordnas för deltagande gäster.

Mångsidiga upplevelser för hela familjen

Ramundberget fortsätter att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för familjer. Skidlektioner, guidade turer, offpiståkning, snöskovandring, skoterturer, och toppturer är några av alternativen som gästerna kan välja bland. Med cirka 300 km spår runtom hela Funäsfjällen erbjuds längdåkning i världsklass. För de yngre barnen finns Mickelinas Värld i Lillramis med en barnbacke, café, längdspår och lekhörna.

Ramundberget i korthet

  • Fallhöjd: 300 m
  • Antal nedfarter: 47, inklusive 4 skiroutes
  • Längsta pist: 1 650 m
  • Liftar: 10
  • Barnskidområden: 2
  • Restauranger/caféer: 6
  • Längdspår: 300 km preparerade klassiskt och skate, 450 km rösade turspår
  • Preparerade skoterleder: 610 km
  • Säsong 2023/2024: 22 december – 21 april

Ramundberget strävar efter att skapa en komplett vinterupplevelse för alla besökare genom innovativa aktiviteter och förbättringar i skidåkningen, samtidigt som man bevarar den magnifika och orörda naturen i området. Med mångsidiga aktiviteter och enastående terräng välkomnar Ramundberget alla som älskar vinteräventyr och äkta snö.

Läs mer om Ramundberget här.

Besök deras hemsida och boka här.

(Källa och bilder: Ramundberget)

Kategori: ,

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

Häng med på vårvinterns roligaste event

Än är skidsäsongen 23/24 inte över! Vårvintern är här och den bästa tiden på fjället är nu med njutbar skidåkning och soliga dagar. Dessutom händer…

Läs mer...

Vandra den vackra signaturleden från Abisko till Nikkaluokta och bestig Kebnekaise

Fjällen bjuder på enastående omgivningar för vandrare och naturälskare. En av de mest ikoniska sträckorna är leden mellan Abisko och Nikkaluokta som förutom fantastisk miljö…

Läs mer...
Sjön Guijaure på leden mellan Guoledisjávrre - Vuoggatjålme

Fem fina vandringar i fjällen som du kanske inte kände till

De svenska fjällen lockar många vandrare från både när och fjärran med sin vackra och vilda natur. För dig som gärna njuter av fjällen något…

Läs mer...